Regueira reafirma no peche do Galicia Fórum «o compromiso da Deputación coa preservación da autenticidade gastroturística da provincia»

Regueira presenta a demostración culinaria de Lucía Freitas, hoxe no Galicia Fórum Gastronómico
Regueira presenta a demostración culinaria de Lucía Freitas, hoxe no Galicia Fórum Gastronómico
O vicepresidente provincial cualificou de «moi positivo» o paso de Turismo da Deputación pola feira, «unha cita que xa é de referencia internacional e que nos permite promover a nosa gastronomía e o noso turismo e tamén poñer en valor o traballo dos nosos produtores e produtoras locais ante un público moi diverso, tanto profesional como xeral».
Regueira reafirma no peche do Galicia Fórum «o compromiso da Deputación coa preservación da autenticidade gastroturística da provincia»

Rematou hoxe na Coruña o Galicia Fórum Gastronómico 2025, onde o departamento de Turismo da Deputación da Coruña participou cunha ambiciosa programación para reafirmar o seu compromiso «coa preservación da autenticidade gastroturística da provincia», en palabras do vicepresidente Xosé Regueira.

«Estar en Fórum», dixo Regueira «é ter a convicción de que imos estar no mellor escaparate da nosa gastronomía, que nos permite non so poñela en valor, senón tamén reivindicar os nosos produtos e o noso territorio». «A provincia da Coruña», engadiu, «é un destino turístico auténtico que alberga pequenas peculiaridades que o fan único, coma a nosa xente e as nosas paisaxes. E hoxe é máis importante que nunca, se cabe, defender a preservación desa autenticidade».

O vicepresidente provincial cualificou de «moi postivo» o paso de Turismo da Deputación pola feira, «unha cita que xa é de referencia internacional e que nos permite promover a nosa gastronomía e o noso turismo e tamén poñer en valor o traballo dos nosos produtores e produtoras locais ante un público moi diverso, tanto profesional como xeral».

Nesta última xornada, Regueira presentou, nos espazos 'Taller' e 'Ágora' que programou o seu departamento, os encontros 'Cociña moderna vs. Cociña tradicional: un debate culinario' e 'Costa da Morte: esencia e territorio', e a demostración de cociña en directo que ofreceu Lucía Freitas, do restaurante santiagués A Tafona.

Tamén entregou o Premio Picadillo 2025, na categoría de Cociña, a Celestina Martínez, do restaurante O Parrulo (Ferrol), e os galardóns da categoría Profesional do Concurso de Empanadas, que foron para o gañador Cantón (Ortigueira), Club Santo Domingo (Pereiro de Aguiar), segundo clasificadado, e Casa Zapateiro (Mesía), terceiro premio.

Regueira reafirma no peche do Galicia Fórum «o compromiso da Deputación coa preservación da autenticidade gastroturística da provincia»